Βεντουζοθεραπεία - Ατομική Συνεδρία


Η βεντουζοθεραπεία είναι μια αρχαία κινέζικη μέθοδος και χρησιμοποιείται για να απαλλαγούμε από κρυολογήματα και πιασίματα, μυϊκούς πόνους και ψύξη. Με τη βεντουζοθεραπεία απαλλασσόμαστε από φλεγμονές, αρχίζει να έχει πιο καλή κυκλοφορία το αίμα κι επανέρχεται η ενέργεια και αποκατάσταση της υγείας. Η βεντουζοθεραπεία βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος και την αποφυγή κατακράτησης υγρών.

Οι βεντούζες τοποθετούνται είτε σε σημεία βελονισμού είτε σε περιοχές πόνου και συνήθως αφήνονται προσκολλημένες στο δέρμα για 10-15 λεπτά.

Στην Κινέζικη Ιατρική, η θεραπεία με βεντούζες χρησιμοποιείται για να τραβήξει παθογόνους παράγοντες και αδρανή ενέργεια στην επιφάνεια προκειμένου να ελευθερωθούν από το σώμα. Συνίσταται κυρίως για τη θεραπεία του πόνου, γαστρεντερικών διαταραχών, αναπνευστικών παθήσεων (ιδιαίτερα του χρόνιου βήχα και του άσθματος), και παράλυσης, παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες διαταραχές. Η αναρρόφηση που δημιουργείται από τη βεντούζα είναι πολύ καλή για χαλάρωμα των μυών στην πλάτη και στη μέση.

ΒΕΝΤΟΥΖΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παραδοσιακά, η τεχνική αυτή χρησιμοποιούταν συχνά για να απομακρύνει το πύο από αποστήματα του δέρματος. Στην ουσία είναι ένας συνδυασμός εφαρμογής τεχνικών μάλαξης και αρνητικής πίεσης μέσω της συσκευής αναρρόφησης (βεντούζων). Το κενό αέρος που δημιουργείται με τη βεντούζα έλκει το δέρμα και τους παρακείμενους ιστούς μέσα στη βεντούζα. Σαν συνέπεια αυτής της αναρρόφησης είναι η αύξηση της αιματικής και λεμφικής ροής τόσο τοπικά όσο και γενικά, η χαλάρωση του μυϊκού ιστού, η κινητοποίηση του στάσιμου αίματος και η απομάκρυνση των τοξινών και άλλων παθογόνων παραγόντων. Με αυτόν τον τρόπο ανακουφίζουμε επίμονα και χρόνια συμπτώματα μυοσκελετικών προβλημάτων.

Η θεραπεία με βεντούζες είναι μία ασφαλής μέθοδος θεραπείας. Προσοχή όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε εξανθήματα, σε ανθρώπους που αιμορραγούν εύκολα ή σε όσους που έχουν ψηλό πυρετό. Η βεντουζοθεραπεία αντενδείκνυται σε περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων όπως: καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, ασκίτης λόγω ηπατικής κίρρωσης.


Συνεδρία 1 ώρας: 20 ευρώ

Οι συνεδρίες γίνονται στο χώρο μας ολιστικής θεραπείας (αngelic-therapy)

Παράσχου 100, Γκύζη Τ.Κ. 11475 Αθήνα (Δίπλα στον Άρειο Πάγο) (δείτε το χάρτη)

Για ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ: 690 8769355 ή στο email: info@angelic-therapy.com ή αφήστε το μήνυμα σας στη: φόρμα επικοινωνίας.


Σημείωση: Οι θεραπείες που εφαρμόζονται στο angelic-therapy δεν αντικαθιστούν την κλασική ιατρική και την ψυχιατρική ιατρική. Δεν συνταγογραφούμε φάρμακα ούτε διακόπτεται η θεραπεία που ακολουθείτε από το γιατρό σας. Η ολιστική και εναλλακτική θεραπεία είναι ένας παράλληλος εναλλακτικός τρόπος θεραπείας που μπορεί να δοθεί σε συνδυασμό με την κλασική ιατρική. Ο εναλλακτικός τρόπος θεραπείας σας ενδυναμώνει σωματικά, συναισθηματικά, πνευματικά, νοητικά και δέχεστε πιο αποτελεσματικά όποια θεραπεία κάνετε με το γιατρό σας. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε και να είστε πιο ενεργοί και πιο δημιουργικοί στη ζωή σας και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.